Stiri

Stiri (24)

 

Postat în: 11 martie 2020

Protejați-vă, evitați contactul direct!

 • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

 Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare de copii.

 • Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.

 Se recomandă, inclusiv în privința persoanelor împreună cu care locuiți, să NU intrați în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniți la domiciliu.

 • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

 În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.

 • Păstrațio distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.

 Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.

 • Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

 În zonele urbane, pentru distanțe mici, se recomandă folosirea modalităților alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.

 • Evitați deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) și descurajați întoarcerea în țară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din țările cu număr mare de cazuri cu noul coronavirus. Date actualizate în timp real despre țările vizate pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”

 În cazul în care călătoriți într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus există riscul ca la momentul revenirii în țară, în funcție de actualizarea zonelor roșii/galbene, să fie necesar să rămâneți în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.

 În mod obligatoriu, românii care se întorc în țară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă același lucru.

 • Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.

 Transmiterea virușilor se realizează într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un număr foarte mare de persoane.

 • Optați pentru munca de acasă, în măsura în care aveți această posibilitate oferită de angajator.

 Există recomandări din partea Ministerului Muncii, în atenția angajatorilor, pentru flexibilizarea programului de lucru pentru angajați și prezentarea eventualelor opțiuni legale pe care le au la dispoziție. Detalii, aici: https://bit.ly/2TGyV8d

 • Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați. Folosiți masca de protecție doar în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți.

 Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

 Folosiți prosoape de hârtie, de preferat, pentru a vă șterge mâinile.

 Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

 Dacă strănutați sau tușiți acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care aveți grijă să-l aruncați imediat la coșul de gunoi.

 Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.

 Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

 Luați medicamente antivirale sau antibiotice numai la prescripția medicului.

 NU beți lichide din aceeași sticlă/pahar cu alte persoane și nu folosiți aceleași tacâmuri.

 NU intrați în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice coronavirus.

 Masca de protecție/masca chirurgicală îi protejează pe cei din jurul dumneavoastră, în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie.

 Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

 • Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus(COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație).

 Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.

 Informați-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!

 Puteți obține detalii dacă sunați la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu este un număr de urgență.

 Doar în cazul urgențelor sunați la 112!

Protejați-vă apropiații, nu-i expuneți!

 • Evitați, cu prioritate, expunerea persoanelor în vârstă (peste 65 de ani) și a celor cu imunitate scăzută/boli asociate către alte persoane cu simptome de gripă sau răceală, în zone aglomerate sau zone cu trafic intens de persoane.

 Potrivit statisticilor, persoanele cele mai vulnerabile în cazul infectării cu noul coronavirus sunt vârstinicii cu multiple afecțiuni asociate (ex: diabet zaharat, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, cancer).

 În Italia, până pe 9 martie, mai mult de jumătate din cazurile de infecție s-au înregistrat la persoane de peste 65 de ani și aproximativ 90% din decese au survenit la pacienți de peste 70 de ani.

 Nu s-a înregistrat niciun deces la pacienți cu vârsta sub 40 de ani și un singur deces între 40 și 50 de ani.

 În cazul tinerilor și al copiilor (0-18 ani) a fost înregistrată cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus, respectiv 1,4%.

 • Semnalați autorităților orice caz despre care aveți cunoștință că ar fi putut intra în contact cu o persoană confirmată cu noul coronavirus sau ar fi venit dintr-o țară afectată (zona roșie sau zona galbenă) și care nu se află în izolare.

 Manifestați o atitudine preventivă față de orice caz, întrucât răspândirea virusului este posibilă și din partea persoanelor care nu manifestă simptome specifice.

 • Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă. Detalii pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”, actualizată periodic.

 În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați la Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră și în ultimă instanță la 112.

 • Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență.

 Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus.

 Este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare.

 • Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

 În cazul în care încălcați regimul autoizolării la domiciliu riscați amendă de până la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuiți la răspândirea virusului.

 

Incepand cu orele 11:00 pe stadionul din Margheni

11.00 - Deschiderea sarbatorii
11.30 - Parada cailor prin satul Ociogi
12.30 - Demonstratie de echitatie
13.00 - Concursuri tractiune cai la bustean si frumusete cai
14.45 - Premierea participantilor
15.00 - Spectacol Ansamblul "Mugurasii Brancovenilor"
16.00 - Spectacol extraordinar sustinut de Ansamblul Profesionist pentru Pastrarea si Promovarea Culturii Traditionale "Doina Oltului"
19.00 - Inchiderea sarbatorii

 

In acest week-end, in data de 16 martie 2019, Primaria, Consiliul Local Bancoveni si Centrul Cultural Brancoveni au marcat împlinirea a 525 de ani de la prima atestare documentară a localității și a IX-a ediție a „Încuratului cailor de Sân’ Toder”. Atmosfera a fost una specială, presărată cu muzică populară, dansuri tradiționale, dar și cai frumoși și trăsuri ca din povești. Invitate să ia parte la manifestări au fost autoritățile județene, directorii de deconcentrate, dar și fostul vicepremier Paul Stănescu.

Programul evenimentului:

11:00 – Deschiderea sărbătorii
11:30 – Parada cailor prin satul Mărgheni
12:30 – Demonstrație de echitație
13:00 – Concursuri frumusețe cai şi tracțiune cai la buştean
14:45 – Premierea participanților
15:00 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist pentru Păstrarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Doina Oltului” şi Ansamblul ”Mugurașii Brâncovenilor”.
19:00 – Închiderea sărbătorii

 

De nouă ani Primăria, Consiliul Local Brâncoveni şi Centrul Cultural Brâncoveni păstrează tradiţia sărbătorii „Încuratul cailor de Sân` Toader”.

Şi în acest an vom sărbători împreună la cea de-a IX-a ediţie a tradiţionalului eveniment desfăşurat pe stadionul din satul Mărgheni, în data de 16 martie 2019.

Programul evenimentului:

11:00 – Deschiderea sărbătorii
11:30 – Parada cailor prin satul Mărgheni
12:30 – Demonstrație de echitație
13:00 – Concursuri frumusețe cai şi tracțiune cai la buştean
14:45 – Premierea participanților
15:00 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist pentru Păstrarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Doina Oltului” şi Ansamblul ”Mugurașii Brâncovenilor”.
19:00 – Închiderea sărbătorii

afis1

Sambata, 24 februarie, de Dragobete, în localitatea unde şi-au petrecut o parte din viata domnitorii Tarii Romanesti, Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu, a avut loc „Încuratul Cailor de Sân’ Toader”. Sărbătoarea a debutat cu parada cailor prin satul Ociogi, cuvântarea primarului Ion Cheroiu, botezul cailor. După deschiderea de pe terenul de fotbal al comunei, participanţii s-au deplasat pe islaz, acolo unde a avut loc concursul în sine, cu probele de frumuseţe şi tracţiune. Caii au avut de tractat un buştean de 1600 de kg.

Pe scenă, înainte de botezul cailor, primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, i-a asigurat pe locuitori că va continua proiectele începute.

De asemenea, pe scenă, pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, au mai urcat şi Virgil Delureanu, vicepreşedinte CJ, deputaţii Dan Ciocan şi Marius Iancu, Florian Dumitrescu, directorul CJPCTP Olt, Adrian Bărbulete, inspector şcolar general, Cristian Ungureanu, directorul ITM Olt, Iulian Nicolae, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii, Gheorge Neacşa, directorul Comisariatului de Mediu Olt.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol oferit de solişti ai Ansamblul Profesionist pentru Păstrarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului” şi o suită de dansuri din partea ansamblului local „Muguraşii Brancovenilor”.

 

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 25-02-2018 Ora : 11:00 Nr. mesajului:
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții.
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

MESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: toată țara;

      Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.
      Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Incepand cu orele 11,00 pe stadionul din Margheni

11.00 - Deschiderea sarbatorii
11.30 - Parada cailor prin satul Ociogi
12.30 - Demonstratie de echitatie
13.00 - Concursuri Frumusete cai si tractiune cai
15.30 - Premierea participantilor
16.00 Suite de dansuri Ansamblul "Mugurasii Brancovenilor"
 Spectacol extraordinar Ansamblul Profesionist pentru Pastrarea si Promovarea Culturii Traditionale "Doina Oltului"
17.00 - Inchiderea sarbatorii


1. Moment coregrafic - De Dragobete - Dans de fete
2. Cuvânt deschidere - Primar - ION CHEROIU
3. Dans Mixt
4. Solist - Carmen Budulan
5. Dans de băieţi
6. Solist - Nicoleta lordache
7. Dans de fete
8. Dans mixt
9. Solist - Neta Soare
10. Dans din Oaş
11. Solist - Cătălin Bărbulescu
12. Dans din Moldova
13. Solist - Maria Ghinea
14. Dans din Banat
15. Solist - Vasilica Dinu
16. Dans Ţigănesc
17. Solist - Ion Creţeanu
18. Căluş

Primaria si Consiliul Local Brancoveni va ureaza un calduros "La multi ani!" si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Page 1 of 2

Cuvantul primarului

În calitate de Primar al Comunei Brâncoveni vă adresez un sincer bun venit tuturor celor care accesați acest site, în numele administrației publice locale. Tot colectivul vă asigură o totală implicare în activitatea administrativă a autorității locale, modernă și cu obiective ambițioase. Ideile, opiniile tuturor locuitorilor sunt importante și le vom lua în considerare.

Cheroiu Ion

Contact

  pcb (@) primariabrancoveni.ro
  +40-2497 08500
  +40-249 708501
  Judetul Olt, Romania

sipoca