Stiri

Stiri (21)

 

In acest week-end, in data de 16 martie 2019, Primaria, Consiliul Local Bancoveni si Centrul Cultural Brancoveni au marcat împlinirea a 525 de ani de la prima atestare documentară a localității și a IX-a ediție a „Încuratului cailor de Sân’ Toder”. Atmosfera a fost una specială, presărată cu muzică populară, dansuri tradiționale, dar și cai frumoși și trăsuri ca din povești. Invitate să ia parte la manifestări au fost autoritățile județene, directorii de deconcentrate, dar și fostul vicepremier Paul Stănescu.

Programul evenimentului:

11:00 – Deschiderea sărbătorii
11:30 – Parada cailor prin satul Mărgheni
12:30 – Demonstrație de echitație
13:00 – Concursuri frumusețe cai şi tracțiune cai la buştean
14:45 – Premierea participanților
15:00 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist pentru Păstrarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Doina Oltului” şi Ansamblul ”Mugurașii Brâncovenilor”.
19:00 – Închiderea sărbătorii

 

De nouă ani Primăria, Consiliul Local Brâncoveni şi Centrul Cultural Brâncoveni păstrează tradiţia sărbătorii „Încuratul cailor de Sân` Toader”.

Şi în acest an vom sărbători împreună la cea de-a IX-a ediţie a tradiţionalului eveniment desfăşurat pe stadionul din satul Mărgheni, în data de 16 martie 2019.

Programul evenimentului:

11:00 – Deschiderea sărbătorii
11:30 – Parada cailor prin satul Mărgheni
12:30 – Demonstrație de echitație
13:00 – Concursuri frumusețe cai şi tracțiune cai la buştean
14:45 – Premierea participanților
15:00 – Spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist pentru Păstrarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Doina Oltului” şi Ansamblul ”Mugurașii Brâncovenilor”.
19:00 – Închiderea sărbătorii

afis1

Sambata, 24 februarie, de Dragobete, în localitatea unde şi-au petrecut o parte din viata domnitorii Tarii Romanesti, Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu, a avut loc „Încuratul Cailor de Sân’ Toader”. Sărbătoarea a debutat cu parada cailor prin satul Ociogi, cuvântarea primarului Ion Cheroiu, botezul cailor. După deschiderea de pe terenul de fotbal al comunei, participanţii s-au deplasat pe islaz, acolo unde a avut loc concursul în sine, cu probele de frumuseţe şi tracţiune. Caii au avut de tractat un buştean de 1600 de kg.

Pe scenă, înainte de botezul cailor, primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, i-a asigurat pe locuitori că va continua proiectele începute.

De asemenea, pe scenă, pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, au mai urcat şi Virgil Delureanu, vicepreşedinte CJ, deputaţii Dan Ciocan şi Marius Iancu, Florian Dumitrescu, directorul CJPCTP Olt, Adrian Bărbulete, inspector şcolar general, Cristian Ungureanu, directorul ITM Olt, Iulian Nicolae, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii, Gheorge Neacşa, directorul Comisariatului de Mediu Olt.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol oferit de solişti ai Ansamblul Profesionist pentru Păstrarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului” şi o suită de dansuri din partea ansamblului local „Muguraşii Brancovenilor”.

 

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 25-02-2018 Ora : 11:00 Nr. mesajului:
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții.
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

MESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: toată țara;

      Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.
      Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Incepand cu orele 11,00 pe stadionul din Margheni

11.00 - Deschiderea sarbatorii
11.30 - Parada cailor prin satul Ociogi
12.30 - Demonstratie de echitatie
13.00 - Concursuri Frumusete cai si tractiune cai
15.30 - Premierea participantilor
16.00 Suite de dansuri Ansamblul "Mugurasii Brancovenilor"
 Spectacol extraordinar Ansamblul Profesionist pentru Pastrarea si Promovarea Culturii Traditionale "Doina Oltului"
17.00 - Inchiderea sarbatorii


1. Moment coregrafic - De Dragobete - Dans de fete
2. Cuvânt deschidere - Primar - ION CHEROIU
3. Dans Mixt
4. Solist - Carmen Budulan
5. Dans de băieţi
6. Solist - Nicoleta lordache
7. Dans de fete
8. Dans mixt
9. Solist - Neta Soare
10. Dans din Oaş
11. Solist - Cătălin Bărbulescu
12. Dans din Moldova
13. Solist - Maria Ghinea
14. Dans din Banat
15. Solist - Vasilica Dinu
16. Dans Ţigănesc
17. Solist - Ion Creţeanu
18. Căluş

Primaria si Consiliul Local Brancoveni va ureaza un calduros "La multi ani!" si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

 

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU

Ziua/luna/anul: 30-06-2017

Ora : 10:00

Nr. mesajului:

Intervalul : 30 iunie
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : val de căldură persistent, disconfort termic accentuat;
Mesaj :

MESAJ 1

Fenomene vizate: val de căldură persistent, disconfort termic accentuat; 
Interval de valabilitate: 30 iunie
Zone afectate: conform textului şi hărţii

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

C:\Users\Virgil\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gifCOD PORTOCALIU

      În cursul zilei de vineri (30 iunie), valul de căldură va persista și se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
      În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

C:\Users\Virgil\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.gifCOD GALBEN

      În cea mai mare parte a Transilvaniei, Banatului și Crișanei, precum și în nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

C:\Users\Virgil\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image003.gif

Tipul mesajului : Avertizare meteorologică

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : ROSU

Ziua/luna/anul: 30-06-2017

Ora : 10:00

Nr. mesajului:1

Intervalul : 01 iulie, ora 10 – ora 21
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat;
Mesaj :

MESAJ 2

Fenomene vizate: temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat;
Interval de valabilitate: 01 iulie, ora 10 – ora 21
Zone afectate: conform textului şi hărţii

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD ROȘU

      Sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42...44 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

COD PORTOCALIU

      În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), în județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, cea mai mare parte a județelor Mehedinți, Gorj și Suceava, precum și în nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț, disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei.

COD GALBEN

      În județele Mureș, Harghita, Sibiu, nordul județelor Mehedinți și Gorj și vestul județului Suceava, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Notă: În după-amiaza zilei de sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică (1/2 iulie), local în nordul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte, mai ales în Carpații Orientali,  instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se vor semnala vijelii, grindină și averse torențiale.
Duminică, 2 iulie, în sudul țării vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade la amiază, dar spre seară și noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua, iar în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei vor fi averse torențiale, vijelii și grindină și se vor cumula cantități importante de apă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

                     SEMNIFICATIA CODURILOR

 Legenda:

ROSU

Fenomene meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.

PORTOCALIU

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

GALBEN

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

VERDE

Nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

 

 

Sambata, 4 martie 2017, incepand cu orele 11:00 pe stadionul din Margheni, s-a desfasurat a Vll-a editie a sarbatorii ”Incuratul cailor de San' Toader”. Organizatori au fost  Primăria Comunei Brâncoveni şi Centrul Cultural Brâncoveni.

PROGRAM:
11:00 - Deschiderea programului
11:00-12:00 - Parada cailor
12:00 -12:30 - Demonstraţie de echitaţie
12:30-13:00 - Concursuri frumuseţe cai
13:00-15:30 - Concurs de tracţiune cai
15:30-17:00 - Ansamblul de dansuri "Muguraşii Brâncovenilor”
17:00-17:30 - Premierea participanţilor
17:30-20:00 - Recital de muzică populară şi "Hora satului”
20:00 - închiderea programului.

Primăria Comunei Brâncoveni şi Centrul Cultural Brâncoveni vă invită la a Vll-a ediţie a sărbătorii ”Incuratul cailor de San' Toader”

Sâmbătă, 4 martie 2017, începând cu orele 11:00 pe stadionul din Mărgheni.

PROGRAM:
11:00 - Deschiderea programului
11:00-12:00 - Parada cailor
12:00 -12:30 - Demonstraţie de echitaţie
12:30-13:00 - Concursuri frumuseţe cai
13:00-15:30 - Concurs de tracţiune cai
15:30-17:00 - Ansamblul de dansuri "Muguraşii Brâncovenilor”
17:00-17:30 - Premierea participanţilor
17:30-20:00 - Recital de muzică populară şi "Hora satului”
20:00 - închiderea programului.

Page 1 of 2

Cuvantul primarului

În calitate de Primar al Comunei Brincoveni vă adresez un sincer bun venit tuturor celor care accesați acest site, în numele administrației publice locale. Tot colectivul vă asigură o totală implicare în activitatea administrativă a autorității locale, modernă și cu obiective ambițioase. Ideile, opiniile tuturor locuitorilor sunt importante și le vom lua în considerare.

Cheroiu Ion

Contact

  pcb (@) primariabrancoveni.ro
  +40-2497 08500
  +40-249 708501
  Judetul Olt, Romania

sipoca