Super User

Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic;
Interval de valabilitate: 6 şi 7 august
Zone afectate: conform textului şi hărţii



ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

 

     Joi, 6 august şi vineri, 7 august, în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea sudică a Moldovei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

 

NOTĂ:   În după-amiaza zilei de miercuri, 5 august, local în sudul şi vestul ţării şi izolat în centru, disconfortul termic se va accentua şi local se vor înregistra temperaturi de 35...36 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa :Administratia Nationala de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul :28-07-2015 Ora :11:00 Nr. mesajului : 2

Intervalul :28,29 si 30 iulie
Zonele afectate :conform textului şi hărţii
Fenomene :val de căldură şi disconfort termic accentuat
Mesaj :

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 


COD GALBEN
Marţi, 28 iulie, vremea se va menţinecaniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade.

COD GALBEN

Miercuri, 29 iulie şi joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturilemaxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

COD PORTOCALIU

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge temperaturi maxime de 38...39 de grade, iar joi, 30 iulie, izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de gradeşi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Notă: În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

 

              AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

                PENTRU 28, 29 SI 30 IULIE 2015

Sambata 28 februarie 2015, incepand cu orele 11:00 a avut loc a V-a editie a evenimentului „Incuratul cailor de San`Toader”. Evenimentul a fost organizat de Primaria Comunei Brancoveni si Caminul Cultural Brancoveni, si s-a desfasurat in incinta stadionului Margheni. Sarbatoarea populara are drept scop pastrarea si promovarea obiceiurilor locale legate de sarbatoarea Sfantului Toader.

Peste 120 de primari din judetul Olt au fost prezenti marti 6 noiembrie 2012 in incinta Centrului Cultural "Tudor Gheorghe" din comuna Izbiceni la adunarea generale

PRIMARIA COMUNEI BRÎNCOVENI, JUDEŢUL OLT ORGANIZEAZĂ SÂMBĂTĂ 23.03.2013, ORA 10:00 LA STADIONUL MĂRGHENI, SĂRBĂTOAREA "INCURATUL CAILOR DE SAN TOADER"

SĂRBĂTOAREA ARE DREPT SCOP PĂSTRAREA ŞI PROMOVAREA OBICEIULUI TRADIŢIONAL LOCAL DE SFÎNTUL TOADER

CONCURS CU PREMII PENTRU VITEZĂ, TRACŢIUNE ŞI CEL MAI FRUMOS CAL

DESFĂŞURĂTOR
ORA 
10:00    - Deschiderea programului
10 – 11    - Parada cailor
11 – 12    - Concurs frumuseţe cai
12 – 13    - Concurs viteză cai
13 – 14    - Concurs tracţiune cai
ORA 14:00 - Spectacol Ansamblul Folcloric „MUGURAŞII BRÎNCOVENILOR”


(FORMAŢIA MICĂ, FORMAŢIA MARE, INTERPRETA DE MUZICĂ POPULARĂ NICOLETA IORDACHE, 
FORMAŢIA DE MUZICĂ POPULARĂ „FRAŢII PERIE”)


NOTĂ.
La parada călăreţii vor purta costume populare.

Sambata 15 martie 2014, in Comuna Brincoveni, incepand cu ora 11:00, la Stadionul Mărgheni, unde are loc “ÎNCURATUL CAILOR DE SAN TOADER” Editia a IV-a.

Sărbătoare are drept scop păstrarea şi promovarea obiceiului tradiţional local.
Multumim frumos si va asteptam.

Primaria si Consiliul Local Brancoveni va ureaza Craciun fericit si un An Nou plin de belsug si fericire alaturi de cei dragi.
Primar,
Cheroiu Ion

cheroiu ion primar 

  Nume: Cheroiu
  Prenume: Ion
  Studii: 
  Liceul "Radu Greceanu"
  Facultatea de Drept si Administratie Publica
  Experienta: 
  1982-2009 - SC Agroind Slatina - administrator
  2009-2012 - Primaria Brincoveni - director Camin Cultural
  2012 - Primaria Brincoveni - primar
  Abilitati:
  Permis de conducere categoria B,C
  Cunostinte PC
  Limbi straine: engleza

 

Atributiile primarului - extrase din Legea nr. 215/2001, privind administratia publica locala

Art. 63. - (1) Primarul indeplineste urmatoarele categorii principale de atributii:

a) atributii exercitate in calitate de reprezentant al statului, in conditiile legii;
b) atributii referitoare la relatia cu consiliul local;
c) atributii referitoare la bugetul local;
d) atributii privind serviciile publice asigurate cetatenilor;
e) alte atributii stabilite prin lege.
(2) In temeiul alin. (1) lit. a), primarul indeplineste functia de ofiter de stare civila si de autoritate tutelara si asigura functionarea serviciilor publice locale de profil, atributii privind organizarea si desfasurarea alegerilor, referendumului si a recensamantului. Primarul indeplineste si alte atributii stabilite prin lege.
(3) In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (1) lit. b), primarul:
a) prezinta consiliului local, in primul trimestru, un raport anual privind starea economica, sociala si de mediu a unitatii administrativ-teritoriale;
b) prezinta, la solicitarea consiliului local, alte rapoarte si informari;
c) elaboreaza proiectele de strategii privind starea economica, sociala si de mediu a unitatii administrativ-teritoriale si le supune aprobarii consiliului local.
(4) In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (1) lit. c), primarul:
a) exercita functia de ordonator principal de credite;
b) intocmeste proiectul bugetului local si contul de incheiere a exercitiului bugetar si le supune spre aprobare consiliului local;
c) initiaza, in conditiile legii, negocieri pentru contractarea de imprumuturi si emiterea de titluri de valoare in numele unitatii administrativ-teritoriale;
d) verifica, prin compartimentele de specialitate, corecta inregistrare fiscala a contribuabililor la organul fiscal teritorial, atat a sediului social principal, cat si a sediului secundar.
(5) In exercitarea atributiilor prevazute la alin. (1) lit. d), primarul:
a) coordoneaza realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes local;
b) ia masuri pentru prevenirea si, dupa caz, gestionarea situatiilor de urgenta;
c) ia masuri pentru organizarea executarii si executarea in concret a activitatilor din domeniile prevazute la art. 36 alin. (6) lit. a)-d);
d) ia masuri pentru asigurarea inventarierii, evidentei statistice, inspectiei si controlului efectuarii serviciilor publice de interes local prevazute la art. 36 alin. (6) lit. a)-d), precum si a bunurilor din patrimoniul public si privat al unitatii administrativ-teritoriale;
e) numeste, sanctioneaza si dispune suspendarea, modificarea si incetarea raporturilor de serviciu sau, dupa caz, a raporturilor de munca, in conditiile legii, pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate, precum si pentru conducatorii institutiilor si serviciilor publice de interes local;
f) asigura elaborarea planurilor urbanistice prevazute de lege, le supune aprobarii consiliului local si actioneaza pentru respectarea prevederilor acestora;
g) emite avizele, acordurile si autorizatiile date in competenta sa prin lege si alte acte normative;
h) asigura realizarea lucrarilor si ia masurile necesare conformarii cu prevederile angajamentelor asumate in procesul de integrare europeana in domeniul protectiei mediului si gospodaririi apelor pentru serviciile furnizate cetatenilor.
(6) Pentru exercitarea corespunzatoare a atributiilor sale, primarul colaboreaza cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale, precum si cu consiliul judetean.
(7) Numirea conducatorilor institutiilor si serviciilor publice de interes local se face pe baza concursului organizat potrivit procedurilor si criteriilor aprobate de consiliul local, la propunerea primarului, in conditiile legii. Numirea se face prin dispozitia primarului, avand anexat contractul de management.
Art. 64. - (1) In exercitarea atributiilor de autoritate tutelara si de ofiter de stare civila, a sarcinilor ce ii revin din actele normative privitoare la recensamant, la organizarea si desfasurarea alegerilor, la luarea masurilor de protectie civila, precum si a altor atributii stabilite prin lege, primarul actioneaza si ca reprezentant al statului in comuna sau in orasul in care a fost ales.
(2) In aceasta calitate, primarul poate solicita prefectului, in conditiile legii, sprijinul conducatorilor serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale, daca sarcinile ce ii revin nu pot fi rezolvate prin aparatul de specialitate.
Art. 65. - Atributiile de ofiter de stare civila si de autoritate tutelara pot fi delegate si secretarului unitatii administrativ-teritoriale sau altor functionari publici din aparatul de specialitate cu competente in acest domeniu, potrivit legii.
Art. 66. - (1) Primarii comunelor pot angaja, in limita numarului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraselor, municipiilor si ai municipiilor resedinta de judet pot infiinta, in limita numarului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct format din:
a) maximum 3 persoane la orase si municipii;
b) maximum 5 persoane la municipii resedinta de judet.
(2) Personalul prevazut la alin. (1) este numit si eliberat din functie de catre primar.
(3) Personalul prevazut la alin. (1) isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, pe durata mandatului primarului.
(4) Atributiile personalului prevazut la alin. (1) se stabilesc prin dispozitie a primarului.

Nume: Stana
Prenume: Catalin
Studii:

 

Facultatea de Stințe Juridice și Administrative – Specializarea Drept
Facultatea de Drept și Stiințe Sociale, Specializarea Drept Privat, ciclul II – Studii Universitare de Master

 

 

 

 

Atributiile secretarului general al unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale

 

(1)Secretarul general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale
îndeplineşte, în condiţiile legii, următoarele atribuţii:
a)avizează proiectele de hotărâri şi contrasemnează pentru legalitate dispoziţiile
primarului, respectiv ale preşedintelui consiliului judeţean, hotărârile consiliului
local, respectiv ale consiliului judeţean, după caz;
b)participă la şedinţele consiliului local, respectiv ale consiliului judeţean;
c)asigură gestionarea procedurilor administrative privind relaţia dintre consiliul
local şi primar, respectiv consiliul judeţean şi preşedintele acestuia, precum şi
între aceştia şi prefect;
d)coordonează organizarea arhivei şi evidenţa statistică a hotărârilor consiliului
local şi a dispoziţiilor primarului, respectiv a hotărârilor consiliului judeţean şi a
dispoziţiilor preşedintelui consiliului judeţean;
e)asigură transparenţa şi comunicarea către autorităţile, instituţiile publice şi
persoanele interesate a actelor prevăzute la lit. a);
f)asigură procedurile de convocare a consiliului local, respectiv a consiliului
judeţean, şi efectuarea lucrărilor de secretariat, comunicarea ordinii de zi,
întocmirea procesului-verbal al şedinţelor consiliului local, respectiv ale
consiliului judeţean, şi redactarea hotărârilor consiliului local, respectiv ale
consiliului judeţean;
g)asigură pregătirea lucrărilor supuse dezbaterii consiliului local, respectiv a
consiliului judeţean, şi comisiilor de specialitate ale acestuia;
h)poate atesta, prin derogare de la prevederile Ordonanţei Guvernului nr.
26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări
prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, actul
constitutiv şi statutul asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară din care face
parte unitatea administrativ-teritorială în cadrul căreia funcţionează;
i)poate propune primarului, respectiv preşedintelui consiliului judeţean înscrierea
unor probleme în proiectul ordinii de zi a şedinţelor ordinare ale consiliului local,
respectiv ale consiliului judeţean;
j)efectuează apelul nominal şi ţine evidenţa participării la şedinţele consiliului
local, respectiv ale consiliului judeţean a consilierilor locali, respectiv a
consilierilor judeţeni;
k)numără voturile şi consemnează rezultatul votării, pe care îl prezintă
preşedintelui de şedinţă, respectiv preşedintelui consiliului judeţean sau, după
caz, înlocuitorului de drept al acestuia;
l)informează preşedintele de şedinţă, respectiv preşedintele consiliului judeţean
sau, după caz, înlocuitorul de drept al acestuia, cu privire la cvorumul şi la
majoritatea necesare pentru adoptarea fiecărei hotărâri a consiliului local,
respectiv a consiliului judeţean;
m)asigură întocmirea dosarelor de şedinţă, legarea, numerotarea paginilor,
semnarea şi ştampilarea acestora;
n)urmăreşte ca la deliberarea şi adoptarea unor hotărâri ale consiliului local,
respectiv ale consiliului judeţean să nu ia parte consilierii locali sau consilierii
judeţeni care se încadrează în dispoziţiile art. 228 alin. (2); informează
preşedintele de şedinţă, sau, după caz, înlocuitorul de drept al acestuia cu privire
la asemenea situaţii şi face cunoscute sancţiunile prevăzute de lege în asemenea
cazuri;
o)certifică conformitatea copiei cu actele originale din arhiva
unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale;
p)alte atribuţii prevăzute de lege sau însărcinări date prin acte administrative de
consiliul local, de primar, de consiliul judeţean sau de preşedintele consiliului
judeţean, după caz.
(2)Prin derogare de la prevederile art. 21 alin. (2) din Legea nr. 273/2006
privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în
situaţiile prevăzute la art. 147 alin. (1) şi (2) sau, după caz, la art. 186 alin. (1)
şi (2), secretarul general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale
îndeplineşte funcţia de ordonator principal de credite pentru activităţile curente.
(3)Secretarul general al comunei, al oraşului, al municipiului, respectiv al
subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiului comunică o sesizare pentru
deschiderea procedurii succesorale camerei notarilor publici, precum şi oficiului
de cadastru şi publicitate imobiliară, în a cărei circumscripţie teritorială defunctul
a avut ultimul domiciliu:
a)în termen de 30 de zile de la data decesului unei persoane, în situaţia în care
decesul a survenit în localitatea de domiciliu;
b)la data luării la cunoştinţă, în situaţia în care decesul a survenit pe raza altei
unităţi administrativ-teritoriale;
c)la data primirii sesizării de la oficiul teritorial, în a cărei rază de competenţă
teritorială se află imobilele defuncţilor înscrişi în cărţi funciare înfiinţate ca
urmare a finalizării înregistrării sistematice.
(4)Sesizarea prevăzută la alin. (3) cuprinde:
a)numele, prenumele şi codul numeric personal ale defunctului;
b)data decesului, în format zi, lună, an;
c)data naşterii, în format zi, lună, an;
d)ultimul domiciliu al defunctului;
e)bunurile mobile sau imobile ale defunctului înregistrate în evidenţele fiscale
sau, după caz, în registrul agricol;
f)date despre eventualii succesibili, în format nume, prenume şi adresa la care
se face citarea.
(5)Atribuţia prevăzută la alin. (3) poate fi delegată către una sau mai multe
persoane care exercită atribuţii delegate de ofiţer de stare civilă, prin dispoziţia
primarului la propunerea secretarului general al unităţii/subdiviziunii
administrativ-teritoriale.
(6)Primarul urmăreşte îndeplinirea acestei atribuţii de către secretarul general al
comunei, al oraşului, al municipiului, respectiv al subdiviziunii administrativteritoriale a municipiului sau, după caz, de către ofiţerul de stare civilă delegat,
în condiţiile alin. (5).
(7)Neîndeplinirea atribuţiei prevăzute la alin. (3) atrage sancţionarea
disciplinară şi contravenţională a persoanei responsabile.
(8)Secretarii generali ai comunelor şi cei ai oraşelor unde nu funcţionează
birouri ale notarilor publici îndeplinesc, la cererea părţilor, următoarele acte
notariale:
a)legalizarea semnăturilor de pe înscrisurile prezentate de părţi, în vederea
acordării de către autorităţile administraţiei publice locale de la nivelul comunelor
şi oraşelor a beneficiilor de asistenţă socială şi/sau serviciilor sociale;
b)legalizarea copiilor de pe înscrisurile prezentate de părţi, cu excepţia
înscrisurilor sub semnătură privată.

 

 

APARATUL  DE  SPECIALITATE  AL  PRIMARULUI

1. SECRETAR 
- 1  post  – funcţionar public de conducere

2. COMPARTIMENTUL FINANCIAR-CONTABIL
- 3 posturi: - consilier- funcţionar public de execuţie
- consilier – funcţionar public de execuţie
- referent – funcţionar public de execuţie

3. COMPARTIMENTUL AGRICOL ŞI CADASTRU
- 3  posturi:   - consilier – funcţionar public de execuţie
- referent – funcţionar public de execuţie
- referent – personal contractual

4. COMPARTIMENTUL ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI AUTORITATE TUTELARĂ
- 1  post:  - consilier – funcţionar public de execuţie

5. COMPARTIMENTUL STARE CIVILĂ
- 1  post:  - consilier – funcţionar public de execuţie

6. COMPARTIMENTUL INFORMATICĂ
- 1  post:  - consilier – funcţionar public de execuţie

7. ŞEF SERVICIU VOLUNTAR SITUAŢII DE URGENŢĂ
- 1  post:  - consilier – personal contractual

8. COMPARTIMENTUL ADMINISTRATIV GOSPODĂRESC
- 3  posturi:   - tehnician – personal contractual
- şofer – personal contractual
- guard – personal contractual

INSTUTUŢII PUBLICE

BIBLIOTECA COMUNALĂ: - bibliotecar
CĂMINUL CULTURAL BRÎNCOVENI: - referent (Director)

Page 7 of 9

Cuvantul primarului

În calitate de Primar al Comunei Brâncoveni vă adresez un sincer bun venit tuturor celor care accesați acest site, în numele administrației publice locale. Tot colectivul vă asigură o totală implicare în activitatea administrativă a autorității locale, modernă și cu obiective ambițioase. Ideile, opiniile tuturor locuitorilor sunt importante și le vom lua în considerare.

Cheroiu Ion

Contact

  pcb (@) primariabrancoveni.ro
  +40-2497 08500
  +40-249 708501
  Judetul Olt, Romania

sipoca